جمعه 14 اردیبهشت 1403 - 03 May 2024
کد خبر: 34290
نویسنده: مهدی ایزدیار
تاریخ انتشار: 1402/08/15 06:15

هوشمندسازی، زیرساخت پایدارماندن در صنعت فولاد

مهدی ایزدیار- مدیرعامل فناپ زیرساخت
هوشمندسازی، زیرساخت پایدارماندن در صنعت فولاد

در فرایند تولید فولاد همواره باید انواع فرآیندها را مدیریت بشود؛ از اتصال تجهیزات به یک سامانه متمرکز تا ردیابی تولید و اطمینان از اینکه مشتریان محصولات با کیفیت دریافت می‌کنند. در این میان بزرگ­ترین چالش تولیدکنندگان فولاد، بهینهسازی توزیع مواد، توزیع محصول و اطمینان از این نکته است که زنجیره تامین در هر دو سوی عملیات در شرایط بهینه، کار کند. اگر فقط یک ماده برای تولید وجود نداشته باشد، خط تولید متوقف می‌شود و زیان‌های سنگینی در پی دارد.

تحول دیجیتال، بخش‌های مختلف سازمان را از حالت جزیره‌ای خارج می‌کند و همه را در یک بستر یکپارچه، به هم پیوند می‌دهد. به این ترتیب ضریب همکاری را بالا می‌برد و به فرایندها سرعت می‌بخشد. با دیجیتالی‌ شدن فرآیندها، کلان‌داده‌ها از تجهیزات متصل دریافت و برای بهبود پیش‌بینی و درک بهتر فرایندها، تحلیل و پردازش می‌شوند.

بکارگیری فناوریهای جدید شیوه­‌های تولید را دگرگون می‌کند و به شرکت­‌های فولاد نسبت به رقبای خود برتری می‌بخشد. برای مثال، تجزیه و تحلیل پیش­‌بینی‌کننده، می‌تواند سرعت تولید را بهبود بخشد و هزینه­‌ها را کاهش دهد که این‌ها فقط با تجزیه و تحلیل کلان‌داده‌ها امکان‌پذیر است. شرکت‌ها بدون تجمیع داده‌ها نمیتوانند به دید همه جانبه‌ای نسبت به کسب‌وکار خود برسند یا الگوهایی را برای بهبود روندهای کاری شناسایی کنند.

صنعت فولاد از نخستین صنایعی است که از فناوری‌­های دیجیتال برای بهبود فرایندها، افزایش کیفیت محصولات، ایجاد فرصت‌های جدید و سود بیشتر، بهره گرفته است. برپایه داده‌های منتشر شده در پایگاه دیس‌دیولایو (thisdaylive) بازیگران اصلی تولید فولاد در دنیا با نرخ رشد سالیانه ۱۰.۹ درصد در حوزه تحول دیجیتال سرمایه‌گذاری می‌کنند و طبق داده‌های موسسه مشاوره و تحقیقات ABi research تولیدکنندگان فولاد تا سال ۲۰۳۰ سالیانه شش میلیارد دلار در زمینه تحول دیجیتال سرمایه‌گذاری خواهند کرد.

شرکت ویزاتا که در حوزه هوشمندسازی صنعتی فعال است و سال ۲۰۱۶ جایزه شریک سال مایکروسافت را دریافت کرد، یک نظرسنجی از شرکت‌های فولادی انجام داده که برپایه این نظرسنجی بیش از ۷۸ درصد از آن‌ها، برنامه تحول دیجیتال را برای کمک به بهبود بهره‌‌وری و افزایش کارایی آغاز کرده‌‌اند. فناوری‌های جدید مورد نیاز برای تجزیه و تحلیلِ حجم وسیعی از داده‌ها به اندازه چند سال پیش پر هزینه نیستند و شرکت‌ها میتوانند با قیمتی بصرفه از آنها استفاده کنند.

روشهای پیشبینی مدرن نسبت به شیوه‌های سنتی که به مشاوره و تجربه کارشناس بستگی دارند، بسیار دقیقتر هستند و به شرکت­ها زمان بیشتری می­دهند تا برای تغییرات بازار آماده شوند. راهکارهای هوش مصنوعی همواره از داده­های عملیات، برای تجزیه و تحلیل کل فرایند تولید استفاده میکنند و جایی برای خطا باقی نمی­گذارند و با هوشمندترشدن الگوریتم‌های یادگیری ماشین، دقت پیش‌بینی‌ها در طول زمان بیشتر هم می‌شود.  بررسی‌های موردی نشان می‌دهد به محض اینکه یک شرکت، فناوریهای جدیدی مانند اینترنت اشیا، هوش مصنوعی و یادگیری ماشین را بکار بگیرد، دقت پیشبینیهای خود را 20 تا 30 درصد افزایش می‌دهد.

بکارگیری پیش‌بینی‌های هوشمند در تعمیر و نگهداری پیشگیرانه، مدت توقف کار برای تعمیرات، هزینه‌ها و دفعات تعمیر و نگهداری را کاهش می‌دهد. هوش مصنوعی که همه مؤلفه‌ها را ردیابی میکند میتواند زمان دقیق خراب شدن یک ماشین را پیشبینی کند. همچنین می­تواند تشخیص دهد کدام قطعات نیاز به تعویض دارند، بنابراین شرکت‌ها نیازی به صرف هزینه زیاد برای تعویض قطعات نخواهند داشت و فقط باید قطعاتی را بخرند که نیازمند تعویض هستند.

فناوری‌های دیجیتال اگر در زمینه فروش اعمال شوند، میتوانند با نظارت بر نیازهای مشتریان و عواملی که تقاضا را افزایش میدهند، به پیشبینی افزایش تقاضا کمک کنند. درک آنچه مشتریان انتظار دارند و توانایی پیشبینی افزایش تقاضا به تولیدکنندگان فولاد اجازه میدهد فهرست کالاها را بهینه کنند و سود ناخالص بازاریابی را افزایش دهند و بطور کلی خدمات بهتری ارائه کنند.

تجزیه و تحلیل پیشرفته میتواند تقاضا را به بخش های جداگانه تقسیم کند و برای هر دسته پیش بینیهای دقیقتری داشته باشد. سپس شرکت‌ها از بینش ایجاد شده برای پیش‌بینی‌ تقاضا استفاده می کنند که نسبت به روش‌های سنتی بسیار دقیق‌تر است.

پذیرش فناوری‌های دیجیتال، فقط درصورتی مزایای قابل توجهی دارد که بدُرستی انجام شود، از این رو لازم است که چالش‌ها را به دسته‌های مشخص تقسیم کنیم و برای هرکدام ابزار خاص آن را بکار بگیریم. به این ترتیب، شرکت‌ها در هر مرحله از فرایند پیاده‌سازی، می‌توانند بدون اینکه منتظر تکمیل شدن راهکار بمانند، ارزش کسب کنند.

اگرچه بکارگیری راهکارهای دیجیتال در عملیات تولید فولاد مهم است، اطمینان از پایداری آن، هم بسیار اهمیت دارد. برای اطمینان از تحول موفقیت آمیز فرایندهای دیجیتال، جدا از تغییر فرایندهای کسب‌وکار و تولید، تغییر فرهنگ و رفتار کارکنان هم ضروری است.

بحث نیروی انسانی متخصص و آموزش دیده بسیار مهم است، شرکت ها باید نقش های جدید را به افراد مناسب واگذار کنند و متخصصان حوزه داده را برای توسعه و حفظ الگوریتم ها بکار بگیرند. بقیه کارکنان نیز برای آموختن مهارت های جدید مورد نیاز برای کار با فناوری‌های جدید و افزایش کارایی به آموزش­‌های بیشتر نیاز دارند.

تحول دیجیتال در صنعت فولاد هنوز راه زیادی در پیش دارد، اما این روند اجتناب‌ناپذیر است. در این شرایط آن دسته از تولیدکنندگان فولاد که زودتر رویکرد دیجیتالی شدن را در پیش بگیرند، برتری قابل توجهی نسبت به رقبای پیدا می‌کنند و آنها که در برابر این روند مقاومت ‌می‌کنند بی‌گمان از رقبا عقب می‌مانند، بویژه با واقعی شدن هزینه انرژی، برچیده‌شدن برخی حمایت‌های خاص و البته الزامات زیست محیطی، بازار را هم از دست ‌می‌دهند.

تحول دیجیتال، مسیری طولانی و پر چالشی است که پایداری در آن اهمیت بالایی دارد. از همین رو موفقیت در پیمودن این مسیر با یک پیمانکار تحول دیجیتال امکان‌پذیر نیست بلکه شرکت‌های فولادی نیازمند همراه شدن با یک اپراتور صنعت هوشمند در قامت یک شریک راهبردی هستند.


نویسنده:
کپی لینک کوتاه خبر: https://rouzegaremadan.ir/d/2rbjdy